Wonen

Je interieur laten meegroeien met de tijd van het jaar?

posts

Als we kijken naar de meest gestelde vragen op het gebied van interieur, komt de vraag over hoe een interieur moet meegroeien met de tijd van het jaar al snel naar voren. Het is in de zomer bijvoorbeeld minder gebruikelijk om donkere kleuren in je inrichting te verwerken, waar de winter hier juist weer een beetje voor staat. Hoe weet je zeker dat je interieur altijd ‘seizoensproof’ is en nog belangrijker: hoe realiseer je dit? In dit blog vertellen we je dit met alle plezier. Lees daarom gauw verder!

Kleuren bij seizoenen

Zoals je in de inleiding van dit blog al even hebt kunnen lezen, gaan bepaalde kleuren gepaard met bepaalde seizoenen. Zo wordt de winter vaak – zoals je net hebt kunnen lezen – geassocieerd met wat donkere kleuren. Het voorjaar staat daarentegen vaak in het teken van vrolijke, felle kleuren. Is het dan nodig om je muur iedere drie à vier maanden van een likje verf te voorzien? Zeker niet! Door de basiselementen in je inrichting – denk aan muren en kozijnen – een redelijk neutrale kleur te geven, kun je blijven spelen met de kleuren van de andere elementen in je inrichting. Zorg er dus zeker niet voor dat je zoveel mogelijk felle kleuren in je huis wilt hebben tijdens het voorjaar, maar doseer dit een beetje en nog veel belangrijker: doe vooral wat goed voelt!

Variëren met licht

Het variëren met licht is echter wel een handige manier om zonder heel veel tijd en energie kwijt te zijn, toch de mogelijkheid te creëren dat je interieur meegroeit met het betreffende seizoen. Zo is een overvloed aan licht tijdens de meest lichte periodes van het jaar niet echt noodzakelijk. Kies er daarom bijvoorbeeld voor om wat meer kaarsjes en dergelijke aan te steken tijdens de koudere wintermaanden. Door bijvoorbeeld verschillende hanglampen van Sfeer.nl aan te schaffen, kun je op de juiste manier variëren met licht en zo zorgen voor een passend interieur!

Houd de temperatuur goed

Tot slot willen we je er even kort op wijzen dat het belangrijk is dat de temperatuur in je huis altijd behaaglijk moet aanvoelen. Zo kan een inrichting zelfs al een bepaalde kilte uitstralen als de temperatuur betrekkelijk laag ligt. Let – vooral tijdens de wat koudere maanden van het jaar – goed op de temperatuur in je huis. Je slaat de plank anders compleet mis!