Wonen

Met deze tips kies jij met gemak een nieuwe zetel

posts

Je ziet door het bos de bomen niet meer, tegenwoordig is er zoveel keuze in verschillende soorten zetels en salons dat je er niet meer uit geraakt. Een giga-aanbod in de meubelzaak kan soms wat overweldigend zijn. Een zetel moet dan ook kwalitatief zijn, mooi zijn en comfortabel zitten. Een hele opdracht, maar met deze tips maak jij vast en zeker de juiste keuze. Wij zorgen ervoor dat je rekening houdt met verschillende factoren zodat jij een zetel koopt waar je nooit meer spijt van krijgt.

Een zetel moet functioneel zijn

Ga na waarvoor je je salon en zetel gebruikt. Wordt deze gebruikt om tv in te kijken, enkel een boek te lezen, met bezoek te vertoeven of zelfs om af en toe dutjes te doen? Op basis van voorgaande vragen kan je de afmetingen, de stof of bekleding en de verschillende opties van je zetel bepalen.

Meten is weten

Hou rekening met de beschikbare ruimte in je woning. Meet deze af, zodat je zeker een zetel koopt die binnen past (bekijk ook of de zetel in stukken wordt geleverd en door de deuren of ramen past). Een hoekzetel of 2 aparte zetels kunnen groot uitvallen en vooraf is het moeilijk in te schatten of je ze kan plaatsen op basis van het blote oog. Hou je meetlint dus bij de hand en meet alles op. Hou ook rekening met het aantal zitplaatsen dat je voorziet, heb jij een groot gezin of een grote vriendengroep? Dan koop je best een zetel die groot genoeg is. Hou er rekening mee dat er nog genoeg plaats is om rond te wandelen en te bewegen. Je kan een schets maken op voorhand met de afmetingen en enkele foto’s van je ruimte waar de zetel komt te staan, zodat je dit kan meenemen naar een showroom of winkel.

Ga voor een slimme bekleding van de zetel

Tegenwoordig zijn de keuzes eindeloos als het gaat over de bekleding van de zetel. Denk maar aan stof, leder, lederlook, velours, corduroy enzovoort. Keuze genoeg dus. Maar voordat je iets kiest dat je enkel mooi vindt, kan je best ook eens aan de onderhoudsvriendelijkheid denken. Heb jij kleine kinderen, kies dan voor een bekleding die makkelijk te onderhouden is. Heb je huisdieren? Ook dan let je best op een gepaste bekleding, op stof blijven namelijk vaker haren plakken dan op leder.

De kleur van de zetel is ook van belang

Ga je binnenkort een zetel kiezen, hou dan niet alleen rekening met de kleur van de zetel in de winkel, hou in gedachten hoe jouw living is verlicht, de kleur kan thuis namelijk donkerder of lichter uitvallen dan in de winkel. Kies een kleur die past bij de rest van je interieur. Voila, nu ben je helemaal klaar om je nieuwe salon in te richten en de perfecte zetel te kiezen. Veel succes!