Inspiraties

Wat kan je allemaal doen in het weekend

posts

Eindelijk, het is weer weekend! Na weer een hele week opgelet te hebben op school is het tijd om leuke dingen te doen. Maar wat kan je nou allemaal doen in een weekend? Wil je juist thuis iets doen of ga je toch liever op pad. Hieronder geven we je een aantal tips.

Activiteiten voor binnen

Wanneer het wat minder weer is of je hebt gewoon zin om binnen wat te doen kan je nog genoeg leuke dingen bedenken om te doen. Zo kan je samen een bord spel spelen of samen een nieuw kaartspelletje leren, zo heb je verschillende spellen bij top1toys. Ook het bouwen van een tent van dekens, kussens en kleden is een leuke activiteit om samen te doen. Oefen samen met je vrienden of broers/zussen een theaterstuk of verzorg een zang optreden. Dit kan je voor elkaar doen, maar misschien kan je je moeder, vader, buurman of buurvrouw wel optrommelen als publiek. Om in de wat actievere dingen te blijven zou je ook goocheltrucs kunnen leren en opvoeren, een groot schilderij maken, koekjes bakken of oude T-shirts pimpen. 

 

Buitenshuis

Voor buiten zijn er ook veel mogelijkheden. Ga naar een speeltuin en er zullen bijna altijd wel andere kinderen zijn. Neem een zak oud brood mee en voer de eendjes. Speel verstoppertje met de kinderen in de buurt of met je vrienden. Je kan ook altijd voor de zekerheid een bal mee naar buiten nemen. Wie weet is er wel een leuk veldje in de buurt. Je kan dan voetballen, volleyballen, basketballen, buskruiten, echt alle balspellen kan je buiten vaak doen. Of spring op de fiets en ontdek de wijk. Wil je nou wat dichter bij huis blijven en toch buiten spelen, neem dan een emmer stoepkrijt mee. Of veeg de tuin aan, wie weet kan je er ook nog een heitje voor een karweitje van maken. 

 

Uitjes

Mocht je wat geld hebben gespaard of je ouders gaan met je mee kan je ook nog altijd een leuk uitje plannen. Misschien zit er een leuke bioscoop in de buurt of krijg je je ouders zover om naar een museum te gaan. Het bezoeken van een pretpark kan ook en wordt nooit saai. Net als je favoriete dier bekijken in de dierentuin. Lukt het niet om zo ver weg te gaan of is de dierentuin net even te duur kan je ook altijd nog naar de dichtstbijzijnde kinderboerderij. Het voordeel daarvan is ook nog eens dat je kan knuffelen met lieve konijntjes en cavia’s.