Tuin

Welke soorten baden zijn er?

posts

Ben je op zoek naar een nieuwe badkamer met bad? En weet je al wat voor soort bad het gaat worden of ben je nog inspiratie aan het op doen? Er zijn verschillende soorten baden, elk geeft de badkamer een andere sfeer en uitstraling. We hebben alle soorten baden voor je in een overzicht gezet. Zo heb je ze op een rijtje en kan je ze makkelijker vergelijken!

Inbouwligbad

Het meest bekende bad is het inbouw ligbad, dit wordt ook wel gezien als het traditionele ligbad. De naam zegt het al: deze baden worden tegen de muur geplaatst en vervolgens betegeld. Doordat het bad betegeld wordt, valt deze mooi samen met de rest van de badkamer. Het grote voordeel van een inbouwligbad is dat deze weinig ruimte inneemt. Vooral in compacte badkamers wordt er dus vaak gekozen voor deze baden.

Semi-vrijstaand bad

Een semi-vrijstaand bad wordt net zoals een inbouwligbad tegen de muur aan geplaatst. Het grote verschil met een inbouwligbad is dat een semi-vrijstaand bad niet betegeld wordt en dus met de zijde vrijstaat. Dit zorgt ervoor dat het bad zijn vorm behoudt. Semi-vrijstaande baden nemen net iets meer ruimte in dan een inbouwligbad. Deze baden zorgen vaak voor een luxe en moderne uitstraling in de badkamer.

Vrijstaand bad

Vrijstaande baden staan volledig vrij, deze hoeven dus niet tegen een wand geplaatst worden. We zien dan ook regelmatig dat ervoor gekozen wordt om deze baden in het midden van de ruimte te plaatsen. Doordat deze baden vrijstaand, nemen ze wel meer ruimte in dan een inbouwligbad of een semi-vrijstaand bad. Mocht je een compacte badkamer hebben, dan is een vrijstaand bad misschien niet de juiste keuze. Vrijstaande baden geven de badkamer een luxe en ontspannen sfeer.

Speciale baden

Naast de ‘gewone’ ligbaden zijn er ook nog de speciale baden. Deze baden onderscheiden zich van andere baden door de unieke vorm of omdat ze extra functionaliteiten hebben. Zo zijn er bijvoorbeeld ruimtebesparende baden die een speciale vorm hebben waardoor ze minder ruimte in beslag nemen. Daarnaast zijn er ook wellness baden. Deze bevatten een whirlpoolsysteem waardoor je er volledig in tot rust kan komen. Wil je meer weten over de verschillende soorten baden? Op www.sani4all.nl vind je ons ruime assortiment aan baden.

Direct de scherpste prijs

Heb je een badkamer met bad uitgezocht? Bij Sani4All bieden we direct de scherpste prijs. Dus geen gedoe en onderhandelingen, maar een transparante en eerlijke prijsopgave. We vinden het belangrijk dat je een goed gevoel hebt over je nieuwe badkamer, daarom bieden we je voldoende bedenktijd. Zo weet je zeker dat dit de badkamer van je dromen is. Wij zijn pas tevreden als jij dit ook bent.