Wonen

Meubels voor je nieuwe kantoor

posts

Heb je ruimte vrijgemaakt in je woning, of heb je een kantoorpand kunnen huren? Hartstikke fijn! Alleen moet deze ruimte natuurlijk nog wel ingericht worden. alleen een bureau en bureaustoel is niet aan te raden. Ten eerst zorgt dit niet voor voldoende creativiteit, maar daarnaast zal je je er al snel gaan vervelen, en dat komt de productie ook niet ten goede.

Zorg voor de juiste meubels

Allereerst moet je natuurlijk zorgen voor de juiste meubels in je kantoor. Een ergonomisch bureau en een bureaustoel waar je comfortabel genoeg op zit is erg belangrijk. Zorg er wel voor dat het bureau groot genoeg is, zodat je niet alleen je computer, maar ook je mappen, papierwerk en je telefoon er op kwijt kunt. Daarnaast zijn verschillende lades aan te raden om alles weer netjes in op te kunnen bergen. Meubels kopen kan overal, ook online. Het grote voordeel hierbij is dat je alles kan filteren op jouw wensen, en dat je producten met elkaar kan vergelijken.

Kijk naast een bureau en bureaustoel ook naar een archiefkasten om al je mappen in op te bergen, en meubels voor het creëren van een fijne zitplek. Dit kan een eettafel zijn met wat comfortabele stoelen, maar ook een bijzettafel met twee fauteuils.

De juiste verlichting in je kantoor

Verlichting is altijd belangrijk, maar in je kantoor haast nog meer. Je moet tenslotte goed kunnen zien wat je aan het doen bent, en geen hoofdpijn krijgen van de verlichting van je beeldscherm. Zorg voor één grote lamp, en daarnaast nog een lamp bij je bureau. Ook een lamp bij de eettafel of bijzettafel kan gewenst zijn, zeker als je daar vaak zit met cliënten.

De aankleding van de ruimte

Als laatste is de aankleding ook belangrijk, want je wil niet de hele dag in een kil hok zitten. Zorg voor sfeervolle raambekleding die wel voldoende licht binnenlaten. Zit je op de begane grond? Dan is het aan te raden te zorgen voor bekleding waarbij voorbijgangers niet naar binnen kunnen kijken. Zit je op een hogere verdieping, dan is dat vaak niet aan de orde en maakt het in principe niet uit wat je voor de ramen hangt. Ook een fijn kleed bij de zithoek en eventueel wat kussens zorgen voor sfeer en nodigen uit om te gaan zitten.

Heb je een klein keukenblok, of een tafel dat daarvoor kan dienen? Vergeet dan ook zeker niet een koffiemachine en waterkoker neer te zetten. Ook een kleine koelkast is aan te raden, voor het koud houden van water of frisdrank. Andere woonaccessoires kunnen ook zeker toegevoegd worden, maar zorg er wel voor dat het er niet teveel zijn. Het moet immers wel een plek blijven om te werken.