Reistips

Redenen om over te stappen naar elektrisch fietsen!

posts

Je hoort iedereen om je heen tegenwoordig alleen nog maar over 1 ding praten, namelijk elektrische fietsen. Met volle overtuiging vertellen ze hoe geweldig ze wel niet zijn en hoe blij ze zijn dat ze overgestapt zijn, waardoor jij stiekem ook nieuwsgierig bent geworden. Na een aantal proefritjes op verschillende modellen te hebben gemaakt, ben je zelf ook om en wil je er ook eentje aanschaffen. Toch vind je het een spannende beslissing, het kost tenslotte best wel veel geld. In deze blog hebben we een aantal redenen waarom je wel voor een elektrische fiets moet gaan!

Elektrische fietsen zijn praktisch

Wij als Nederlanders houden ervan om praktisch te zijn. Daarom zijn elektrische fietsen zo razend populair in Nederland, omdat deze ook praktisch zijn. Zo kun je met een elektrische fiets lange afstanden fietsen zonder veel moeite te doen, met een elektrische fiets hoef je niet in de file te staan, in drukke steden heb je geen last van parkeerproblemen en je fiets kan gewoon mee in de trein!

Het is een milieubewuste keus

Hoewel elektriciteit gebruikt wordt om de accu van een elektrische fiets op te laden, is het overstappen naar een elektrische fiets een milieubewuste keus. Vergeleken met andere stroom aangedreven vervoersmiddelen, is een elektrische fiets ontzettend milieuvriendelijk. Zo produceert een elektrische fiets bijvoorbeeld minder dan 2 procent van wat een auto aan CO2 uitstoot. Door de auto te vervangen door de elektrische fiets om bijvoorbeeld naar werk te gaan of boodschappen te doen, zul je dus een stuk minder het milieu vervuilen en bespaar je jezelf ook nog eens hoge bezinekosten!

Een hoger prijskaartje

Ja we weten het, elektrische fietsen zijn een stukje duurder dan gewone stadsfietsen. Maar gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer modellen verkrijgbaar met een betaalbare prijsklasse met een goede kwaliteit. Maar je zult zien dat het een goede investering is. Met een elektrische fiets hoef je bijvoorbeeld geen wegenbelasting te betalen, heb je geen parkeerkosten en is het onderhoud een stuk goedkoper dan een auto. Hierdoor zou je dus in principe je auto weg kunnen doen, waardoor je jezelf een hoop geld bespaart. Dit geld kun je bijvoorbeeld gebruiken om jouw elektrische fiets te verzekeren. Met een fietsverzekering van InShared bijvoorbeeld ben je verzekerd tegen diefstal en schade met een allriskverzekering.

Het houdt je gezond

Naast dat je de elektrische fiets zult gebruiken om jezelf van A naar B te vervoeren, kun je deze ook gebruiken om een stukje fitter te worden. Het leuke van een elektrische fiets is dat je lange afstanden kunt afleggen zonder moe te worden. Ga op zaterdagmiddag een stuk door de mooie weilanden of bossen fietsen om te genieten van de natuur en om een frisse neus te halen. Je zult zien dat je je in no time gezonder zult voelen!