Wonen

Jouw perfecte badkamer realiseren

posts

Zou jij graag een ruime badkamer willen met natuurlijke kleuren in combinatie met marmer? Vaak als mensen een wens hebben voor zo’n grote klus, blijven ze dat uitstellen. Omdat het teveel werk is, omdat het veel geld kost of omdat ze dan in de rommel moeten zitten. Dat is zonde, want het draagt bij aan jouw woongeluk! Daarom vertellen wij je in dit artikel hoe je jouw perfecte badkamer kunt realiseren.

Bedenk wat je graag zou willen in de badkamer

Ga allereerst eens bij jezelf na wat je nou echt graag wil in de badkamer. Zie jij jezelf al staan onder een grote regendouche, in een inloopvariant waarbij je alle ruimte hebt? Of wil je juist graag een groot bad zodat je de kinderen makkelijker kunt wassen? Een dubbele wastafel voor jou en je partner, of is een enkele ook voldoende?

Ook over de kleuren moet nagedacht worden, want dat bepaalt uiteindelijk de sfeer van de badkamer. De meeste basic badkamers zijn wit. Deze kleur kun je natuurlijk behouden met andere, mooiere tegels, maar je zou ook voor een stoere betonlook kunnen gaan, of juist een stijlvolle marmerlook.

Het juiste sanitair uitzoeken

Ook het uitzoeken van het sanitair is belangrijk, want daar doe je het uiteindelijk voor. Als je de tijd vrijmaakt om even te ontspannen onder de douche of in bad, wil je dat natuurlijk wel doen in een ruimte waar jij je fijn voelt. Als je al precies weet wat voor tegels je op de muur wil, kun je het sanitair daar op afstemmen. Weet je het echter nog niet, is dat ook geen enkel probleem. Dan zoek je eerst al het sanitair uit, en vervolgens ga je op zoek naar tegels die hier goed bij passen.

Zorg er wel voor dat je alle afmetingen van de badkamer bij de hand hebt als je de producten uit gaat zoeken. Het laatste wat je wil is dat de douche net niet past op de plek waar jij hem hebben wilde, of dat het badkamermeubel toch teveel de ingang blokkeert.

De tegels bepalen

Weet je nog niet welke tegels je op de muur wil hebben, dan is het nu het moment om dit te veranderen. Je hebt het sanitair uitgezocht en weet waarschijnlijk al wel welke stijl je graag terugziet in de badkamer. Ga op zoek naar tegels die hier perfect bij passen. Heb je donker sanitair of ben je gek op een modern interieur? Dan zijn betonlooktegels een goede optie. Ben je juist meer van het stijlvolle, en wil je dat in je badkamer ook terug laten komen? Dan zijn marmerlook tegels een hele goede keuze. Zeker als je een badkamermeubel hebt met hout of andere natuurlijke elementen, komen deze tegels goed tot hun recht.