Tips

Een uitgebreide gids voor de verschillende soorten kantoorontwerpen

posts

Om een productieve en comfortabele werkomgeving te creëren, is het belangrijk om zorgvuldig na te denken over het kantoorontwerp. Het type kantoorontwerp dat u kiest zal gebaseerd zijn op verschillende factoren, waaronder het type bedrijf dat u heeft, de producten of diensten die u verkoopt, het aantal werknemers dat u heeft en uw budget. Lees verder voor meer informatie over de verschillende soorten kantoorinrichting en welke geschikt is voor uw bedrijf. 

Open kantoorinrichting

Bij een open kantoorinrichting zijn er geen binnenmuren die de verschillende werkgebieden van elkaar scheiden. Dit type kantoorontwerp wordt steeds populairder onder de huidige werknemers, omdat het de samenwerking en communicatie tussen werknemers verbeterd. Het zorgt ook voor meer natuurlijk licht in de ruimte, waardoor een heldere en energieke werkomgeving ontstaat. Als u een bedrijf hebt dat afhankelijk is van teamprojecten of brainstormsessies, zou een open kantoorinrichting een goede keuze voor u zijn.

Privé kantoorontwerp

Een privé kantoorontwerp is een ontwerp waarin elke werknemer zijn eigen individuele werkruimte heeft die van de rest van het kantoor is gescheiden door muren of wanden. Dit type kantoorontwerp is zeer geschikt voor bedrijven die van hun werknemers veel concentratie of focus vereisen tijdens het werk. Het geeft werknemers ook een gevoel van privacy en eigendom over hun eigen ruimte. Als u een bedrijf hebt dat stilte, focus en privacy vereist, zoals een accountantskantoor of een advocatenkantoor, dan is een eigen kantoorontwerp een goede keuze voor u en uw werknemers.

Cubicle kantoorontwerp

Een cellenkantoor is een kantoor waarin elke werknemer zijn eigen werkruimte heeft die van de rest van het kantoor is gescheiden door scheidingswanden, maar zonder muren eromheen. Dit type kantoorontwerp is minder formeel dan een privé kantoorontwerp, maar biedt werknemers toch een zekere mate van privacy en personalisering van hun werkruimte. Cubicles zijn ook goedkoper dan privékantoren omdat er minder constructie en materialen bij komt kijken. Als u een bedrijf heeft met een krap budget, maar toch individuele werkruimten voor zijn werknemers nodig heeft, dan is een cubicle kantoorontwerp een goede keuze voor u.

Bij het kiezen van een kantoorontwerp zijn er veel factoren om te overwegen, waaronder het type bedrijf dat u heeft, de producten of diensten die u verkoopt, het aantal werknemers dat u heeft, en uw budget. De drie meest voorkomende soorten kantoorinrichting zijn open kantoorvloeren, privé kantoren en cellen. Welk type kantoorontwerp u ook kiest, zorg ervoor dat het de productiviteit en creativiteit bevordert en tegelijkertijd comfort en veiligheid biedt aan uw werknemers. Bent u op zoek naar nieuwe meubelen voor in uw kantoor? Dan raden wij aan om een kijkje te nemen bij Kato voor een groot aanbod ergonomische meubelen.