Tips

Inspireer met je klaslokaal!

posts

Sinds scholen weer voornamelijk fysiek zijn, zijn er steeds meer klachten over de lage aanwezigheid van studenten. Natuurlijk is dit geen fijn probleem: voor zowel de leraar als de student is het goed om aanwezig te zijn. Iets dat enorm helpt met de aanwezigheid van de student, is een inspirerende ruimte. In deze blog vertellen we je hoe je dit realiseert.

Hoe maak je een inspirerende ruimte?

Met een inspirerende ruimte bedoelen we niet het plakken van afgezaagde quotes op de muren. Een goede quote kan werken, maar verwerk hem om op een mooie manier. Een inspirerende ruimte is namelijk een ruimte die uitnodigend is voor de student, waarin de voorzieningen aanwezig zijn die nodig zijn om succesvol te kunnen studeren. Ook op de wens van de leraar mag best ingespeeld worden: als zij aangeven een bepaalde tool nodig te hebben om beter les te geven, dan is dit een wijze investering. Uiteindelijk zijn de lessen waar het om draait – deze moeten écht inspireren.

Het meubilair

Bij een klassenlokaal denk je gelijk aan stoelen, tafels en een schoolbord. Hoogstens wordt ergens een paal geplaatst voor elektriciteit, maar meer dan dit hoef je in de meeste scholen niet te verwachten. Deze inrichting van een klaslokaal is niet alleen oncomfortabel, het nodigt ook compleet niet uit. Het meubilair is namelijk de eerste stap naar een inspirerende werkruimte. Zo kan het al een stuk beter werken door de tafels kriskras door elkaar te zetten, gekoppeld in groepjes. Een andere simpele verandering is het toevoegen van banken, of comfortabelere, stoffen stoelen. Werk ook met kleuren, aangezien dit ook helpt het standaard idee van het saaie klaslokaal te doorbreken.

Elektriciteit

Tegenwoordig is het ondenkbaar om telefoons en laptops te verbieden in het onderwijs. Het is daarom ook een stuk slimmer om hier juist op in te spelen. Er liggen online talloze mogelijkheden, ook voor je lessen. Om dit succesvol te doen, moet je lokaal wel voorzien zijn van genoeg stroommogelijkheden. Je studenten zullen namelijk regelmatig moeten opladen.

Kato

Iemand die echt weet hoe je projecten inrichten moet, is Kato. Deze specialist op het gebied van projectinrichting heeft al talloze verschillende klussen uitgevoerd: het inrichten van een inspirerend klaslokaal is dus ook geen enkel probleem voor ze. Heb jij hulp nodig met de uitvoering hiervan, neem dan een kijkje op hun website en kom in contact!