Wonen

De voordelen van verschillende soorten bouwhekken

posts

Als het om bouwplaatsen gaat, is veiligheid van het grootste belang. Daarom is het zo belangrijk om het juiste hekwerk te hebben, zodat werknemers, omstanders en omwonenden veilig blijven. Maar welk type hekwerk moet je gebruiken en wat zijn de voordelen? Laten we eens kijken naar enkele van de populairste soorten bouwhekken en de bijbehorende voordelen.

Tijdelijk hekwerk met kettingen

Als het gaat om tijdelijke afrasteringen voor bouwplaatsen, is het hekwerk met kettingen een van de populairste opties. Het is gemakkelijk op te zetten, relatief goedkoop vergeleken met andere soorten omheiningen, en houdt indringers goed weg van je bouwplaats. Het is ook sterk genoeg om te beschermen tegen winden tot 100 mph, waardoor het ideaal is voor gebieden met hoge windsnelheden of guur weer.

Houten Privacyhekken

Als je meer privacy wilt tijdens de bouw van je project, zijn houten privacyhekken een uitstekende optie. Houten privacyhekken bieden extra veiligheid omdat ze nieuwsgierige blikken van nabijgelegen gebouwen of woningen tegenhouden. Ze bieden ook extra geluidsisolatie, wat gunstig kan zijn als je het geluidsniveau op je bouwplaats moet beperken. Tenslotte bieden houten privacyhekken esthetische voordelen omdat ze afhankelijk van je voorkeur in verschillende kleuren gebeitst of geschilderd kunnen worden.

Vinyl omheiningen

Vinyl privacy hekken worden steeds populairder vanwege hun lage onderhoudskosten en duurzaamheid in vergelijking met traditionele houten privacy hekken. Vinyl omheiningen kunnen tot 20 jaar meegaan met minimaal onderhoud. En in tegenstelling tot hout, dat regelmatig opnieuw geverfd of gebeitst moet worden, hoeft vinyl helemaal niet geverfd of gebeitst te worden! Bovendien is vinyl bestand tegen schade door insecten, zodat er ook geen insecticiden of andere bestrijdingsmiddelen nodig zijn. Het enige nadeel van vinyl schermen is dat het duurder kan zijn dan andere soorten materialen zoals hout of hekwerkpanelen; maar als je rekening houdt met de besparingen op lange termijn door het geringe onderhoud, is het op lange termijn vaak financieel zinvol.

Kies een hek dat bij jouw opdracht past!

Ongeacht het type bouwproject waaraan je werkt, is het hebben van het juiste type omheining essentieel voor het waarborgen van de veiligheid tijdens je werk. Met zoveel beschikbare opties vandaag de dag is er voor iedereen wel iets te vinden! Overweeg je budget en behoeften zorgvuldig voordat je beslist welk type omheining het beste bij je project past, zodat je ervoor kunt zorgen dat iedereen veilig blijft tijdens de duur ervan! Ben je benieuwd naar de mogelijkheden online? Neem dan een kijkje op de website van Bouwhekken Nederland.