Tuin

Een opgeruimde tuin: tips!

posts

Nu de zomer gestart is en de vakantieperiode eraan komt, is het misschien handig om te weten hoe
je het beste je tuin kan opruimen. Naast dat het verstanding is om je tuinmeubels zomerproof te
maken, is het ook een idee om na te denken over de begroeiing in je tuin. Door je tuinmeubels
correct op te bergen, beschermen je ze en kunnen ze langer mee. Hieronder worden handige tips en
stappen gedeeld die ervoor zorgen dat het tuinmeubilair langer meegaat.

Reinig je meubels

Voordat je begint met het opruimen van je tuinmeubels, is het belangrijk om ze grondig schoon te maken. Verwijder vuil, bladeren en eventuele vlekken met behulp van een borstel, een mild reinigingsmiddel en water. Voor specifieke materialen zoals hout, metaal of kunststof, kun je speciale reinigingsmiddelen gebruiken die geschikt zijn voor dat materiaal. Zorg ervoor dat je de meubels goed afdroogt voordat je ze opbergt om schimmel- en vochtschade te voorkomen. Als je voortaan de meubels goed schoonmaakt kan je een volgende keer direct genieten van de meubels.

Meubels in elkaar zetten

Wellicht heb je tuinmeubels die demonteerbaar zijn. Heb je deze uit ellkaar gehaald? Dan is het nu weer tijd om het in elkaar te zetten. Zet de meubels terug op de plek, leg de kussens er weer in en plaats de parasol op zijn plek. Als je deze spullen niet gebruikt, is het handig om ze weer op te bergen. Zo is je tuin een stuk opgeruimder.

Bescherm je meubels

Het is belangrijk om je tuinmeubels te beschermen tegen invloeden van buitenaf, vooral als je ze buiten opslaat. Investeer in bijvoorbeeld een beschermhoes. Die van van der garde zijn speciaal ontworpen voor tuinmeubilair. De hoezen zijn waterdicht en UV-bestendig, waardoor ze de optimale bescherming bieden tegen regen, zon en andere weersomstandigheden. Zorg ervoor dat je de hoezen goed bevestigt om te voorkomen dat ze wegwaaien tijdens stormachtig weer.

Speciale boxen

Opruimboxen zijn een handige oplossing voor het opbergen van tuinmeubels. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en materialen, zoals kunststof, hout of metaal. Het voordeel van opruimboxen is dat ze waterdicht zijn en bescherming bieden tegen regen, sneeuw en andere weersomstandigheden. Bovendien helpen ze bij het organiseren van je tuinmeubels, omdat je ze gemakkelijk kunt stapelen en opbergen. Zorg er bij het kiezen van een opruimbox voor dat deze groot genoeg is om al je meubels te bevatten en dat deze stevig en duurzaam is. Vergeet niet om de box goed af te sluiten en te controleren of er geen vocht binnen kan komen. Opruimboxen zijn een praktische en efficiënte oplossing om je tuinmeubels veilig en georganiseerd op te bergen, zodat ze klaar zijn voor gebruik in het volgende seizoen.