Technologie

Hoe u uw eigen computer kunt bouwen

posts

Bijna elke bron op het internet bij het bouwen van een eigen computer is gericht op het bouwen van een gaming computer. De tweede meest voorkomende discussie is hoe u een 'budget-pc' kunt bouwen.

Toen ik enkele weken geleden de laatste informatie over het bouwen van een computer heb gezocht, vond ik geen van beide mogelijkheden.

Een "gaming computer" is gericht op twee functies: a) overclocking uw processor en b) een of twee mondo powerhonger en gigunda grafische kaarten hebben. Een "budget PC" is een krachtige machine die repliceert wat ik in vele vormen kon kopen voor minder dan de kosten van een bouw.

Mijn bedoeling was om een ??computer te bouwen die snel grote hoeveelheden gegevens zou kunnen crunchen, zodat een groot aantal normale applicaties tegelijkertijd geopend kunnen worden om meerdere zeer grote tekstbestanden te kunnen verwerken en om middelbare audio en Misschien videobewerking (zelfs als dat nodig is om andere software uit te schakelen). Ook wilde ik dat de computer 200% tot 300% sneller dan mijn huidige snelste computer was, dat is een Intel I7 holding laptop die meerdere jaren oud is.

Ik had op de hand een kleine stapel harde schijven, waaronder een 2,5-terabyte-harde schijf en een 125 gigabyte solid state drive (niet veel van een harde schijf genoemd, maar het is in wezen de harde schijf.) Ik had ook Een geval en een toetsenbord, en een verzameling monitoren. Ik had ook een zaak. Het feit dat ik al een geval had, blijkt een groot probleem te hebben, en ik bespreek het hieronder.

Ik heb besloten om te gaan voor een Intel I5 maar een hoger einde, waardoor ik een 300% prestatieverhoging nodig had om me te laten voelen dat ik iets nieuws en cool had, maar om een ??moederbord in te voeren die waarschijnlijk een latere upgrade zou hebben Tot een snellere I7, als ik die upgrade binnen een jaar of twee maakte. Ook moest de moederbord 64 gigabyte RAM kunnen verwerken, omdat de beste manier om aan de bovenstaande eisen te voldoen, niet meer is met meerdere processors of multi threading enz., Maar met een enorme hoeveelheid geheugen.

Hier is een lijst van de onderdelen die ik heb gekocht om te monteren:

moederbord

GIGABYTE GA-H270-HD3 LGA1151 Intel H270 2-way crossfire ATX DDR4 moederbord

Dit moederbord kost ongeveer 100 dollar. Het behandelt de zesde en zevende generatie Intel Core-processors en Dual Channel DDRF4-geheugen en heeft grafische ondersteuning aan boord. Het heeft niet veel andere klokken en fluitjes. Het is vermoedelijk stevig en heeft overal hoge waarden waar ik naar heb gekeken.

De documentatie op het moederbord is zeer goed gedaan. Ik heb er vele keren naar verwezen, terwijl ik met deze bouwen rondkwam, dus ik zou het moeten weten.

Processor (CPU)

Intel Core i5-7500 LGA 1151 7e Gen Core Desktop Processor (BX80677I57500)

Zoals gezegd heb ik de I5 gekozen voor net minder dan 200 dollar in plaats van een I7 voor meer. De oude I7 in mijn Dell Laptop, die een redelijke computer is, heeft een passmark rating van somewhere beteen 2000 en 3000. Dit proces is ruim 8000. Ik weet niet veel over passmark ratings, maar ik weet dat meer is beter en meest Normale snelle processors die vandaag worden geproduceerd die je eigenlijk zou kopen, zijn in het 8000 tot 9000 bereik, dus dit is goed.

Het sleutelnummer hier is 7500, waardoor dit een zevende generatie processor is. Hier is een belangrijk punt: dit moederbord en deze processor worden beweerd samen te werken, en ik kan u vertellen dat ze het doen. Veel andere moederborden vereisen bios upgrades of andere fiddling om ze te laten werken met de meest actuele processor.

In afwachting van iets wat ik hieronder zal bespreken, ja, dit moederbord en processor combinatie werkt prima met Linux. Het kwam me nooit voor om daarover zorgen te maken, omdat Linux met alles werkt, maar als je het afvroeg, doe het wel. Ik weet niet of deze configuratie een Hackintosh kan zijn of niet.

Koelsysteem

Ik gebruikte de koelventilator die bij de processor kwam en het werkt goed. Ik heb de temperatuurwaarden gecontroleerd en de processor wordt niet heet. Ik denk echter dat de fan die bij de processor kwam, een beetje luidruchtig is. Ik ben van plan om een ??andere koelventilator te installeren om te kijken of het rustiger is en dat ik dit moet doen is de Cooler Master Hyper 212 EVO RR-212E-20PK-R2 CPU Cooler met 120mm PWM Fan, die te koop is. Nu voor 30 dollar. Ik heb het niet geïnstalleerd, de installatie lijkt een beetje ingewikkeld te zijn en ik weet niet hoe ik het leuk vind, maar dat zit ik hier op mijn werkbank.

Stroomvoorziening

Mijn bouwen heeft geen mooie stroomvoorziening nodig. De EVGA 450 B1, 80+ BRONZE 450W, 3 jaar garantie, Inclusief GRATIS Power On Self Tester, Voeding 100-B1-0450-K1 is goedkoop en zeer gewaardeerd. Het is slechts 450 watt. Als u een grafische kaart of twee gebruikt, moet u mogelijk verder upgraden.

Bluetooth

Het moederbord heeft geen Bluetooth of draadloos. Ik heb de MIATONE Wireless Bluetooth CSR 4.0 USB Adapter Dongle voor PC met Windows 10 8 7 Vista XP 32/64 dongle om me Bluetoth te geven, voor zeven dollar. Werkt met Linux. Opmerking: dit is een USB 3.0-apparaat, en het werkt niet als u het aansluit op een USB 2.0-poort. Ik ben er achter gekomen.

Mijn Wired Networking Thing

Dit moederbord heeft geen draadloze kaart. Het heeft een Ethernet jack. U wilt waarschijnlijk zelfs niet draadloos als u een LAN in de buurt hebt. In mijn geval, tijdelijk (totdat ik wat gaten in het huis boor) is mijn dichtstbijzijnde LAN-apparaat niet in mijn kantoor. Ik wilde dat het netwerk van de computer op het netwerk was aangesloten, dus als ik rondkom om een ??router te brengen of om te gaan naar het kantoor, verander ik gewoon wat het is aangesloten. Dus, ik heb de IOGEAR Universal Ethernet naar Wi-Fi N Adapter.

Dit schattige kleine apparaat is in principe een draadloze router die in je draadloze LAN aansluit, en doet alsof het een ethernet jack is. Het kan zijn stroom van een aangedreven USB-poort krijgen of het kan een USB-steker gebruiken, die wordt geleverd. Werkt goed.

tonen

Zoals opgemerkt, ik heb een stapel van displays rondgelegd maar ze zuigen allemaal. Ik heb een Dell SE2416H 24 "Screen LED-Lit Monitor gekocht. Ik had één van deze gekocht bij Best Buy voor ongeveer 135 voor een andere computer. Ik heb deze voor ongeveer dezelfde prijs van Amazon. De prijs van deze monitor varieert van 120 tot 190. Er is ook een versie die hoger is, zoals in, meer fijn afgestemd, maar met dezelfde specificaties, voor wat meer. Op dit moment gebruik ik dit en tweede, ouder, scherm en dingen werken goed, maar uiteindelijk ben ik van plan om een ??tweede Dell 24 inch te krijgen. Dit is uiteraard een zeer persoonlijke keuze en mensen hebben sterke voorkeuren. Ik kan de upgrade van deze monitor krijgen als het tijd is om de tweede te krijgen, zie hieronder. (Herinnering: dit is geen gaming computer.)

RAM

Gezien het moederbord ging ik snel. Ook, aangezien ik uiteindelijk 64 gigabyte wil hebben, ging ik groot. Dus, ik heb een chip van G.SKILL Ripjaws V Series 16GB 288-pin DDR4 SDRAM DDR4 3200 (PC4 25600). Intel Z170 Desktop Memory Model F4-3200C16S-16GVK met 16 optredens op het. Ik voeg de tweede, derde en uiteindelijk vierde chip over de tijd toe.

Het moederbord en het geheugen maken gebruik van een dual channel-technologie, die een effectief sneller RAM mogelijk maakt. Maar met slechts een chip geïnstalleerd, krijg ik het dual channel effect niet. Dus, als ik de tweede chip koop, zal ik zowel 32 gigabyte verhogen, en de dual channel technologie ontgrendelen, dus dat kan in mijn toekomst een merkbare upgrade zijn.

Hier is een lijst van onderdelen die ruwe equivalenten zijn voor de onderdelen die ik bij de hand had. Deze lijst samen met de bovenstaande lijst zal een volledige werkcomputer produceren:

Computer hoesje

Ik had een oude zaak die nog nooit was gebruikt en dat zou wel moeten zijn. Het is niet erg stil, en de voorste connectors bevatten geen van de moderne dingen die computers hebben (het is ongeveer 12 jaar oud) en bevat sommige dingen die vrij arcane zijn. Het spijt me niet alleen om een ??nieuwe zaak te krijgen. Maar als ik naar zaken kijk, besef ik dat ik een echt goede zaak wil. Maar, net als computerbouw documentatie, zijn er gevallen van crap-budget of gamer gevallen, en ik wil geen van diegenen. Ik noem een ??zaak hieronder dat een goed kan zijn om te krijgen, en als ik dat geval heb, is het het duurste single-element in het hele gebouw. Maar het kan het waard zijn.

Tweede Monitor

Een oude RGB-monitor die werkt.
OS "harde schijf"

Zoiets: Samsung 850 PRO - 256GB - 2,5 inch SATA III interne SSD (MZ-7KE256BW). Ik heb het besturingssysteem geïnstalleerd.
Gegevens harde schijf

Iets zoals dit, waarop ik bestanden bewaren: Seagate 2TB BarraCuda SATA 6Gb / s 64MB Cache 3,5-inch interne harde schijf (ST2000DM006)

Toetsenbord

Ik hou van mechanische toetsenborden, en had deze: AUKEY Mechanisch Toetsenbord Met Blauwe Schakelaars, RGB Backlit 104-Key Gaming Toetsenbord Met Voorinstelling En Aanpasbare Belichtingseffecten voor PC & Mac Gamers

Muis en Mousepad

Er zijn voordelen om een ??bedrade muis te hebben, en als u een laser muis gebruikt, zijn er voordelen om een ??passend muismat te hebben. Of u kunt gewoon wat draadloze muis van uw keuze krijgen. Momenteel gebruik ik deze:

TeckNet Pro S2 Ergonomische USB Wired Optische Muis voor Laptop Computer, 6 Knoppen, 2000DPI

3M Precise Mouse Pad verbetert de precisie van optische muizen bij snelle snelheden en verlengt het batterijleven van draadloze muizen tot 50%, 9 in x 8 inch (MP114-BSD1)

Hier is een lijst van onderdelen die ik nog niet heb gekregen, maar zoals ik doe, voeg ik ze toe aan de computer.

Beter tweede monitor

Dell S-serie scherm LED-Lit Monitor 23,8 "Zwart (S2418H) of vergelijkbaar
Beter geval

Iets alsof je stil bent! BGW10 DARK BASE PRO 900 ATX Full Tower Computer Chassis - Zwart / Oranje, omdat ik een full-size ATX-hoesje wil die stil is.
De computer opbouwen
Neem de tijd.

Krijg een magnetische schroevendraaier die past bij uw schroeven, waarschijnlijk Phillips.

Sommige mensen willen zichzelf vermengen met verschillende aardapparaten (zoals Rosewill ESD Anti-Static Wrist Strap Components RTK-002, Zwart / Geel) wanneer ze computers bouwen.

Begin door de processor in het moederbord te plaatsen, zet dan het moederbord in de kast, dan de koelventilator op de processor en de ram in de sleuf. U kunt de volgorde van deze dingen veranderen als u dat wilt. U moet een beetje goop (zoals thermische samengestelde pasta, Koolstof gebaseerde High Performance heatsink Paste, Thermische Compound CPU voor alle Cooler Computer PC Fan) tussen de CPU en de CPU fan zetten, maar dat zal waarschijnlijk worden geleverd met de ventilator, Waarschijnlijk al op de juiste locatie gesmeerd.

Zet dan de harde schijven waar ze moeten gaan, schroef de voeding in, enigiets anders dat niet is aangesloten en haal alle draden aan.

Zet dan een toetsenbord, muis en monitor en zet het aan. Het zal goed werken.

Hint: een moederbord gaat niet aan totdat er stroom uit het stopcontact is (en de voeding is aangesloten en ingeschakeld) EN het moederbord krijgt een signaal van de aan / uit-schakelaar van het geval.

Het besturingssysteem installeren
Plaats een USB-stick om te starten, zet het in de juiste sleuf, zet de computer aan en selecteer de functietoets die het opstartproces in een opstartmenu schakelt. Kies de waarschijnlijke keuze voor de USB stick, en loop door de installatie procedure (volg de instructies en kies meestal de standaardinstellingen).

Aangezien ik een tweede gegevensbesturing heb gemaakt, heb ik een nieuwe partitie gemaakt met behulp van de volledige drive (ext4) en de UUID code toegevoegd aan het fstab bestand, montage als "/ hdd" en zet mijn Dropbox map daar. Dropbox klaagde, ik negeerde de klachten, en tot nu toe zo goed.

U kunt een service zoals PC Parts Picker gebruiken om compatibiliteit uit te werken.

Voor mij was dit het waard. Ik kon deze computer niet krachtig krijgen en met deze configuratie voor deze prijs (ik heb die optie verkend). Ook krijg ik later wat onderdelen om de totale kwaliteit van de bouwen te verhogen, zoals RAM en een monitor en waarschijnlijk een aantal andere dingen, dus zelfs als de totale kosten hetzelfde of iets meer dan een uit de dooscomputer zijn, Ik heb extra flexibiliteit die ik leuk vind. Plus het is leuk.

Het bouwen van een computer is vrij makkelijk, en niets kan echt mis gaan. Als het wel fout gaat, ken ik jou niet, oké?

Succes!