Tips

4x stijltips voor elke woontrend

posts

Gaat u binnenkort uw huis (her)inrichten? En zoekt u nog inspiratie voor uw Scandinavische, industriële, botanische of klassieke look? Lees dan snel verder, in dit artikel leest u namelijk over de nieuwste woontrends en wat voor accessoires daar het beste bij passen.

De Botanische look

Een van de nieuwste woontrends van nu is de Botanische look. Voor mensen met echte groene vingers of die erg van planten houden, zal deze look erg aanspreken. Bij de zogenaamde Botanische look vindt u namelijk in iedere ruimte wel een plantje, wat niet alleen heel hip en sfeervol is, maar ook nog eens heel gezond. Bij deze look staan niet alleen planten, maar ook de kleur groen en natuurlijke accessoires zoals hout, bamboe, hout en aardewerk centraal. Zoekt u nog leuke accessoires voor deze look, denk dan bijvoorbeeld aan een print met palmboombladen, grote bloempotten en plantenhangers, houten hangstoelen en kussens met groene printen. 

De Industriële look

Houdt u meer van een moderne, robuuste en sterke look, dan spreekt de industriële inrichting u wellicht aan. Deze look lijkt in eerste instantie moeilijk te creëren, maar met de juiste accessoires komt u al een hele eind. Denk bijvoorbeeld aan onbewerkte materialen als fabriekslampen, stalen stoelen of barkrukken, houten salontafels, bakstenen muren of stellingkasten van steigerhout.

De Scandinavische look

Heeft u een donker huis en wilt u het optisch lichter maken? Dan spreekt de Scandinavische look u wellicht aan. Deze look bestaat namelijk uit veel lichte grond- en pastelkleuren zoals wit, grijs, blauw en roze. Door deze lichte kleuren te combineren kunt u een heldere uitstraling aan uw huis geven. Accessoires die hierbij horen zijn natuurlijke stoffen als katoen, wol en linnen en daarnaast koper en hout. Denk bijvoorbeeld aan witte houten vloeren, rendierhuiden en lichtblauwe fauteuils.

De Klassieke look

De klassieke look blijft een tijdloze look, waarbij de kleuren wit en grijs de boventoon voeren. Zoekt u accessoires voor deze look? Denk dan vooral aan opvallende kleuren als geel en donkerblauw zoals kussens en antiek hout als salontafels. Daarnaast kunt u bijvoorbeeld denken aan kroonluchters, chesterfield banken, bijzettafels met een blad van marmer en vergulde spiegels aan de muur. 

Welke stijl u ook kiest, houten jaloezieën geven een mooie finishing touch aan jouw woning. Zo vindt u op mijnhoutenjaloezieen.nl prachtige houten jaloezieën in diverse kleuren, welke u op maat kunt bestellen.