Slaapkamer

Een sfeervolle slaapkamer creëren met lampen

posts

Een sfeervolle slaapkamer creëren met lampen

Je slaapkamer sfeervol inrichten is heel belangrijk. Je brengt er tenslotte heel wat tijd in door. Naast slapen, lees je er een boek, lig je gewoon te genieten of je maakt je op voor een feestje. Er bestaat een uitgebreide keuze aan slaapkamer verlichting , zodat je de perfecte sfeer op elk moment en voor elke gelegenheid kunt creëren. Voor elke stijl kan je terecht bij slaapkamer verlichting van Directlampen.nl

 

Kies je voor fel en diffuus licht of beide?

Hou het bij de slaapkamer verlichting niet bij het centrale lichtpunt boven je bed. Mocht je trouwens nog een bed zoeken; BoschBedding kan je helpen aan je nieuwe bed! Dit is geschikt voor als je de kamer binnenkomt of bijvoorbeeld wilt opruimen of poetsen. Daarnaast kun je gezellig licht aanbrengen om sfeer te creëren. Denk bijvoorbeeld aan discrete nachtlampjes als je in bed een boek wilt lezen. Of wat denk je van spots net voor je kleerkast zodat je je bij aangepast licht kunt aankleden? Een staande lamp of een paar wandlampen kunnen een mooie aanvulling zijn op je algemene slaapkamer verlichting. Maak gebruik van dimmers om de sterkte te regelen. Je hebt tegenwoordig ook keuze tussen 'koel' en 'warm' wit licht. Zo bepaal jij de sfeer die jouw slaapkamer verlichting creëert.

 

Welke lampen kies je?

Voor sfeervol licht kies je het beste lampen waarbij de lichtbron niet zichtbaar is. Denk hierbij aan half-transparante of geperforeerde lampenkappen, lampen met mat glas of lampen die in een bepaalde richting schijnen. Als je toch voor zichtbare lampen kiest, is er keuze te over uit lampen die warm licht verspreiden. Combineer dit met dimbaarheid en je krijgt een gezellige slaapkamer verlichting.

 

Slaapkamer verlichting voor elke stijl

Het hoeft eigenlijk niet meer gezegd te worden: voor elke stijl is er een aangepaste verlichting. Kies voor minimalistisch in een moderne of futuristische woning. Ga voor stoer en robuust in lofts en industriële panden. Kies voor veel hout en stoffen lampenkappen in een landelijke wooninrichting. Voor vintage mag je gaan voor kleurrijke verlichting met een nostalgische toets.

 

De nieuwigheden blijven komen

Ook in de slaapkamer verlichting duiken heel wat nieuwe trends op. Zo zijn bijvoorbeeld de bedlampjes heel erg in trek. Het zijn kleine verstelbare lampjes die je door middel van een clip of een schroefje vastmaakt aan het hoofdbord van je bed. Ze geven voldoende licht om te lezen en nemen geen plaats in op je nachtkastje. Een andere trend in de (algemene) verlichting is de 'spin' of 'octopus' luchter. Deze bestaat uit een aantal eenvoudige snoeren met fitting die vanuit één centraal punt vertrekken. Je kunt elk snoer hangen waar je maar wilt. De peertjes zijn zichtbaar maar als je een warm licht kiest, zijn deze heel sfeervol. Een andere nieuwigheid zijn de LED-stroken. Deze kun je bijvoorbeeld tegen de vloer onder de bedrand, achter een gordijnrail of boven je kleerkast aanbrengen. Dit heeft een feeëriek effect en het is vooral een lichtbron die niet stoort. Gebruik zoveel mogelijk de huidige technologie. Het helpt jou om een prettige sfeer in je slaapkamer te creëren!