Decoratie

Een zitzak, een poef of... beide?

posts

Ben jij ook zo iemand die af en toe gewoon graag onderuit zakt? En dit bedoelen we dan letterlijk: dicht tegen de grond aan hangen, zitten of bijna liggen? Dit heerlijke gevoel krijg je enkel bij zitzakken en poefs. Hoe comfortabel je stoel of je fauteuil ook mag zijn, het echte 'hang-gevoel' krijg je pas als je lekker weg kunt zinken. Zitzakken nemen de vorm van je lichaam aan en geven je een veilig en rustig gevoel.


Wat wordt het: poef of zitzak? Of kun je moeilijk kiezen?

Zowel poefs als zitzakken hebben voor- en nadelen. Een poef is makkelijk te verplaatsen en je kunt hem gebruiken in combinatie met je huidige zetels. Vaak wordt een poef ook als extra zitplaats aangeschoven als er vrienden of familie op bezoek komen. Het nadeel, ten opzichte van een zitzak, is dat een poef minder het gezellige doorzak-gevoel geeft. Zitzakken geven dit wel helemaal. Anderzijds zijn zitzakken dan weer niet zo geschikt om overal in te zetten. Je kunt ze ook moeilijk gebruiken in combinatie met een eettafel. Ze zijn dan weer wel geschikt om, op zijn Arabisch, aan een lage tafel aan te liggen. Een poef of een zitzak kopen is niet altijd een eenvoudige keuze. Bekijk daarom goed de verschillende mogelijkheden, modellen en bepaal ook goed waarvoor dit meubel moet dienen. Als je echt geen keuze kunt maken, dan ga je gewoon voor beide! Ze bestaan in elke prijsklasse zodat je genoeg keuze hebt binnen jouw budget.


Poefs en zitzakken zijn trendy

De tijd van de sjieke interieurs 'volgens de boekjes' is gelukkig voorbij. We mogen gerust onze eigen stijl creëren en speels omgaan met ons interieur. Poefs en zitzakken zijn hiervoor perfect! Je kiest voor flashy of discrete kleuren. Kies je voor grote stukken die echte eyecatchers zijn? Of laat je ze gewoon aansluiten bij je andere meubelen. In elk geval volgen zowel poefs als zitzakken de interieurtrends. Je vindt ze bijvoorbeeld in de nieuwe kleuren, een grappig of ernstig ontwerp, of in grote en kleine afmetingen. Je vindt gebreide poefs, poefs in lederlook, stof of kunststof. Zitzakken bestaan er in kinder-formaat, eenpersoons uitvoering of super groot voor z'n tweetjes. Zitzakken en poefs groeien met je gezin mee. Dat is nu net het leuke eraan! Heb je nog een paar lege plekjes in je huis? Vul ze aan met een zitzak of poef. Je zult versteld staan hoe mooi en praktisch ze zijn!