Decoratie

Tips voor het kiezen van je slaapkamerverlichting

posts

De slaapkamer is een plek om tot rust te komen met warm en sfeervol licht, maar het is ook de plek waar je je outfit in de spiegel bekijkt of voor het slapen gaan nog een boekje leest. Welke verlichting is dan de beste keuze? Wij inspireren je graag met handige tips voor het kiezen van je slaapkamerverlichting.

 

Een oase van rust

Van fel en helder licht krijg je energie en word je actief. En dat is nu net wat je níet wilt in de slaapkamer. Bovendien is het niet prettig om met verblindend licht geconfronteerd te worden als je ’s nachts uit bed moet of vroeg opstaat. Met zacht en warm licht creëer je een oase van rust.

 

Binnen handbereik

Kies voor gemak en zorg ervoor dat je verlichting hebt binnen handbereik van het bed. Hartstikke handig als je ’s avonds nog even een boek wilt lezen of als je in het donker uit bed moet. Woon je samen? Dan is het prettig om aan beide zijden van het bed verlichting in de buurt te hebben. Zo kunnen jullie lezen, werken of ‘s nachts uit bed zonder elkaar te storen.

 

Even dimmen!

Vlak voor het slapen gaan heb je wellicht behoefte aan minder felle verlichting dan wanneer je je outfit checkt, het bed opmaakt of op zoek bent naar een paar sokken. Je kunt daarom het beste kiezen voor verlichting die je kunt dimmen. Zo kun je het lichtniveau volledig naar wens afstellen.

 

Welk type lamp?

Zorg voor verlichting aan beide kanten van het bed, bijvoorbeeld tafellampen op de nachtkastjes. Heb je geen nachtkastjes? Dan zijn er ook handige lampen die je kunt klemmen aan het hoofdbord van je bed. Een andere mooie oplossing zijn hanglampen of wandlampen aan weerszijden van het bed. Stijlvol én praktisch! Wil je daarnaast extra verlichting? Dan is een vloerlamp een goede keuze, maar je kunt ook wandlampen naast je bed combineren met een hanglamp in dezelfde stijl!

 

Nooit meer zoeken naar je sokken

Heb je weleens gedacht aan het verlichten van de kledingkast? Je hebt verschillende soorten handige interieurverlichting waardoor je nooit meer in het donker hoeft te zoeken naar je sokken. Bovendien staat het ook nog eens heel stijlvol.