Slaapkamer

4 tips om je slaapkamer sfeervol te verlichten

posts

 1.     Ruimte besparen met wandlampjes

Misschien denk je bij sfeerverlichting meteen aan lampjes op een tafeltje of krukje naast je bed. Dat zijn gezellige sfeermakers in een ruime slaapkamer, maar wat als je een kleine kamer hebt? Dan gaat het er vooral om ruimte besparen en tóch een intieme sfeer creëren.

Eén van de beste manieren om ruimte te sparen zijn wandlampjes. Helemaal handig is het als de lampjes uitschuifbaar zijn, zodat je ze kunt gebruiken om in bed een spannend boek te lezen. Wandlampjes met zacht licht geven je slaapkamer ook sfeer voor een romantisch avondje met je partner. Het enige dat je verder nog nodig hebt is spannende lingerie.

2.     Kroonluchter boven je bed

Je kunt natuurlijk een plafonniere in het midden van je slaapkamer hangen als basisverlichting, maar daarmee krijg je geen romantische sfeer. Dat lukt bijvoorbeeld wel met een kroonluchter. Zo maak je van je slaapkamer een luxe oase waar jij en je partner je even lekker in kunnen terugtrekken.

3.     Hanglampen zijn stijlvol en nemen weinig ruimte in

Naast wandlampjes kun je in een kleine slaapkamer ook denken aan hanglampjes voor een warme, intieme sfeer. Een paar mooie hanglampjes aan weerszijden van het bed verlevendigen je kamer, zorgen voor blikvangers in een verder neutrale kamer en geven je slaapkamer sowieso stijl.

4.     Vloerlampen in de slaapkamer

Iedere slaapkamer vraagt een comfortabele stoel met daarnaast een staande lamp. Zo kun je je even terugtrekken en lekker lezen bij goed licht. Het beste kun je een stalamp kopen met dimbaar licht, zodat je er ook een romantische sfeer mee kunt creëren.

Wat doe jij om je slaapkamer een fijne sfeer te geven? Deel het hieronder in de reacties!