Auto onderdelen

Parka jassen voor vrouwen

posts

Het schijnt dat vrouwen het sneller koud hebben dan mannen en dit is in de herfst en voornamelijk de winter natuurlijk erg onhandig. Hierdoor lijdt je sneller kou en daarom ben je dus bijna ‘verplicht’ altijd een jas aan te trekken als je naar buiten gaat. Dit kun je natuurlijk als onhandig ervaren, omdat je dan altijd een jas bij je moet hebben, maar hier hebben mannen ook last van gezien ze niet kou bestendig zijn en bij een beetje winterse temperaturen ook al behoefte aan een jas hebben. Het is dus eigenlijk voor beide geslachten even noodzakelijk dat ze een jas bij zich hebben, in de winter een winterjas specifiek, maar in dit artikel focussen we ons even op jassen voor vrouwen.

 

De parka jas

Om nog specifieker te worden: we focussen ons op de parka jas voor dames. Er zijn inderdaad verschillende soorten jassen en de parka winterjas is er eentje van. Het is een jas die alleen in de winter gedragen wordt wat ligt aan de jas zelf. Parka betekent namelijk ‘een jas gemaakt van pels’ in het Russisch en dit is dan ook wat de jas is. De jassen zijn te herkennen aan het bont dat aan de capuchon van de jas zit en hier staan ze dan ook bekend om. Als je er één ziet heb je er vast eens iemand mee zien lopen. De parka jas wordt vaak door elkaar gehaald met de anorak, maar dit is een andere soort jas die je over je hoofd aantrekt. Dit is bij een parka jas niet het geval en je trekt hem gewoon aan door een rits die aan de voorzijde van de jas zit. De jas bestaat al sinds de jaren ’60 en is sindsdien nooit verdwenen uit de wereld.

 

Style Italy

Hoewel mensen denken dat de parka jas donkere kleuren moet hebben hoeft dit helemaal niet en kan de jas ook gewoon andere kleuren hebben, die ook wat meer bij vrouwen in de smaak vallen. Zo kan de jas beige of wit zijn. En voor misschien meisjes die ook een parka jas willen is roze ook nog een optie. Een parka jas heeft ook wel wat stijl door het bont aan de capuchon. Het geeft wat extra winterse sfeer mee en ziet er zeker leuk en knus uit. Als je nou zo’n jas wil kun je hem krijgen bij Style Italy. Hier zijn de prijzen gepast en krijg je dus waar voor je geld. Je kunt op de website kijken voor het assortiment maar ook kun je er jassen bestellen. Mocht je toevallig iets te zien krijgen van een korting, dan is het natuurlijk al helemaal een extra motivatie om een winterjas niet te laten liggen in het magazijn.