Auto onderdelen

Energieverbruik, het wordt steeds efficiënter

posts

Het verbruik van energie is al langere tijd een veelbesproken onderwerp in Nederland. We moeten met zijn allen zuinig omgaan met energie om op die manier een steentje bij te dragen aan een beter milieu. Dat begint natuurlijk in je eigen huis, door bijvoorbeeld de korter te douchen of over te stappen op led-verlichting, maar ook de Nederlandse industrie werkt mee. Zo komen steeds meer bedrijven met slimme oplossingen voor efficiënter energieverbruik. Een goed voorbeeld daarvan zijn slimme energieopslagsystemen.

Energieopslag systemen

Een energieopslag systeem zorgt ervoor dat de productie en consumptie van energie beter op elkaar worden afgestemd. Is er in een bepaalde tijd te veel energie opgewekt? Geen probleem, het kan dan worden opgeslagen in het energieopslagsysteem. Anderzijds kan een dergelijk opslagsysteem aangeroepen worden als er op bepaalde momenten te weinig energie beschikbaar is. Energieopslag wordt daarmee ingezet op de tijdstippen dat het nodig is.

 

Groot voordeel voor bedrijven is dat er geen forse investering gedaan hoeft te worden voor een energienetwerk, en kan er beter worden ingespeeld op piekmomenten qua energieverbruik. Bedrijven kunnen hiermee zelfs op kleine schaal hun eigen energienetwerk opzetten tegen een relatief lage investering. Veel ruimte heb je er niet voor nodig, want een energieopslagsysteem is vaak niet groter dan een container. Energieopslag kan dus gewoon op eigen terrein geregeld worden.

Transformatorstations

Bovendien is het Nederlandse energienetwerk voorzien van steeds beter functionerende transformatorstations. Deze stations zijn er op ingericht om iedere plek in Nederland, of het nu je eigen woning of een groot bedrijventerrein is, te voorzien van exact de juiste hoeveelheid energie die gevraagd wordt. Gelukkig zijn er bedrijven in Nederland die het inzetten van bijvoorbeeld een energieopslagsysteem of een transformatorstation als specialiteit hebben. Zodoende kan er vandaag de dag voor ieder energie vraagstuk een passende oplossing bedacht worden.

 

Al met al zijn we in Nederland goed bezig op het gebied van energieverbruik, maar het kan natuurlijk altijd beter. Want zeg nou zelf, een goed milieu begint bij jezelf.