Evenementen

Vier je verjaardag op originele wijze

posts

Eén ding is elk jaar zeker, je wordt weer een jaartje ouder. Elk jaar maar met je familie en vrienden bij elkaar in de woonkamer zitten wordt ook een beetje saai. Het is tijd voor een originele verjaardag! Vier je verjaardag als een waar tuinfeest! Thuis een tuinfeest organiseren geeft je de mogelijkheid om alles te plannen zoals jij maar wilt.

 

De gasten

Bij het organiseren van een tuinfeest is het belangrijk om een realistisch beeld van je tuin te scheppen. Is je tuin niet zo groot dan moet je creatief omgaan met de ruimte die je hebt. Alleen maar loungesets ziet er wel heel leuk uit maar is totaal niet praktisch in een kleine tuin. Kies daarom bij een grote groep mensen voor bartafels en een paar stoelen of banken.

 

Het weer

Het weer is altijd iets waar je in Nederland rekening mee moet houden. Het kan zomaar ineens gaan regenen. Heb je niet de beschikking over een overkapping? Regel dan een partytent of wees creatief met een zeil of een doek. Het is toch zonde dat iedereen doorweekt is van de regen inclusief het eten, drinken en decoratie waaronder je dekentjes en loungekussens.

 

Een thema

Wat is nu leuker dan een tuinfeest organiseren met een thema? Aan de hand van het thema kun je decoratie uitkiezen, de playlist maar ook de hapjes en de drankjes. Ga bijvoorbeeld voor het thema Hawaii en geef iedereen een Hawaii krans, doe iets met zand, zet opblaasbare palmbomen neer en serveer bij de bar lekkere cocktails. Je kunt ook kiezen om Hawaiiaanse spelletjes te doen zoals de limbo, hoelahoepwedstrijd of stok vangen.

 

Eten en drinken

Een gezellige verjaardag of een tuinfeest gaat altijd gepaard met lekker eten en drinken. Vier je het in kleine kring? Dan kun je bijvoorbeeld zelf een drie-gangen menu maken. Wil je het groots uitpakken dan kun je kiezen voor een barbecue met verschillende soorten vlees en stokbrood.

Bij het drinken ga je allereerst voor het standaard drinken zoals frisdrank, bier en wijn. Vergeet ook niet om alcoholvrije dranken in huis te hebben zoals Radler 0.0%. Maar je kunt ook zelfgemaakte cocktails serveren, dit is super leuk bij een Hawaii thema. Ben je met alleen mannen, dan kun je denken aan een bierproeverij. Met alleen vrouwen kun je natuurlijk voor een wijnproeverij gaan.

 

Genieten

Het organiseren van een tuinfeest is veel werk, des te meer reden om ook echt te genieten van je feest. De gasten weten waar het eten en drinken staat en vermaken zich met de muziek en verschillende activiteiten dus geniet er zelf ook van. Vergeet overigens ook niet om foto’s vast te leggen zodat je later op met vrienden en familie kunt terugkijken op dit geslaagde feest.