Woonkamer

Wordt je zitzak jouw favoriete meubel?

posts

Zitzakken zijn altijd al populair geweest. Van in de oudheid hadden de mensen de behoefte om lekker onderuit te hangen en gebruikten hiervoor strobalen of zakken gevuld met katoen. Uiteraard bestond het concept zitzak nog niet zoals wij die nu kennen. De huidige zitzakken zijn niet alleen ergonomisch, maar het zijn vaak ook leuke en decoratieve items. Maar welke zitzakken bestaan er zoal en waar plaats je zo'n ding? We geven jou hier een paar tips over dit toch wel unieke meubelstuk. Laat je inspireren!

Welke zitzak past bij jou?

Als je voor de aankoop van een zitzak staat, bedenk goed wat je ermee wilt aanvangen. Er bestaan bijvoorbeeld zitzakken die perfect functioneren als comfortabele zitbank. Dit zijn de modellen die onderaan breed en bovenaan smal zijn. Wil je eerder rechtop zitten lezen? Deze zitzak past zich aan aan je houding. Wil je gewoon op een kussen onderuit liggen en af en toe rechtop gaan zitten? Dan kies je voor een groot ligkussen met een extra steunkussen. Wil je kindje net als mama of papa een eigen zitzakje? Het kan, ze bestaan ook in kinderformaat. Uiteraard zijn zitzakken zo leuk dat je er één of meerdere in huis kunt halen. Zo kun je diverse modellen combineren en ze gebruiken naargelang je gemoedstoestand.

Beken kleur

Een zitzak is het uitgelezen item om kleur in je huis te brengen. Het prettige aan zitzakken is dat je de hoes kunt afritsen en gewoon een andere hoes aanbrengen. Zo kun je nog meer spelen met kleuren in je woning. Kies bijvoorbeeld een blauwe zitzak om je aan een tropische zee te wanen, kies voor groen als je de natuur in huis wilt halen, kies voor grijs voor een rustig moment of kies een regenboog hoes voor de pittige momenten. Combineer jij meerdere zitzakken met verschillende kleuren of hou jij je aan één kleur. Jij bepaalt zelf welke uitstraling jij je kamer wilt geven.

Je favoriete meubel

Wie een zitzak in huis heeft, wil die niet meer kwijt. Dit soort van zitmeubel zit super comfortabel, is rustgevend en past zich aan elke houding aan. Een zitzak wordt op de duur je eigen knusse plekje in huis. Meer nog dan kasten, tafels en stoelen is een zitzak iets waar je alle dagen plezier aan beleeft. Het is makkelijk te onderhouden (hoes afritsen, wassen, terug aanbrengen) en gaat heel lang mee.