Woonkamer

Tips voor het inrichten van je woonkamer

posts

Als je net bent verhuisd en je moet je nieuwe woonkamer nog helemaal inrichten, of als je gewoon toe bent aan wat verandering in je woonkamer, kan het nog wel eens lastig zijn om op ideeën te komen. Wat voor soort bank wil je neerzetten? Leg je een mooi vloerkleed neer of juist niet? Hoe ga je de aankleding en decoratie aanpakken? Al deze factoren zijn lastig om zelf te bedenken. Daarom geven wij je een paar tips om je een duwtje in de goede richting te geven.

Comfort

Een van de belangrijkste dingen in een woonkamer is comfort. Je woonkamer is de plek waar je na je werk heen gaat om te relaxen, waar je je familie en vrienden ontvangt en gewoon echt even een plek waar je tot rust kan komen. Daarom is het prettig om te kiezen voor banken en stoelen waar jij echt heerlijk op kan zitten en uitrusten. 

Bankstel

Een hoekbank is een goed voorbeeld van een soort bank waar je ultiem op kunt relaxen. Dit soort banken zijn vaak vrij groot en lopen in een hoek. De hoek is dan ook het lekkerste plekje van de hele bank. Hier kun je heerlijk in wegkruipen. 

Lounge stoel

Naast een bank is ook een fauteuil een goede optie om in je woonkamer te hebben. Een fauteuil is een stoel met armleuningen, eigenlijk gewoon een soort lounge stoel. Deze zijn er in allerlei verschillende soorten, maten en kleuren en zijn een goede toevoeging voor in de woonkamer. In een fauteuil zit je namelijk net iets meer rechtop dan op de meeste banken. Hierdoor heb je een houding die wat meer proactief is, maar waar je evengoed nog kan genieten van een comfortabele stoel

Aankleding en decoratie

Het spreekt voor zich dat elke woonkamer ook een beetje aangekleed moet worden. Maar welke dingen zijn nou eigenlijk leuk? En hoe kun je erachter komen wat jouw persoonlijke stijl is?

Moodboard

Om er het snelst en makkelijkst achter te komen wat je persoonlijke smaak is, kun je een moodboard maken. Een moodboard is een verzameling van plaatjes en foto’s op een groot bord. Zoek dus een paar (oude) woonmagazines waar in geknipt kan worden. Blader door het magazine en selecteer je favoriete interieur design foto’s eruit. Trek er een middagje voor uit om even heerlijk de gaan knippen en plakken. Plak alles op je moodboard en aanschouw. Je hebt nu een overzichtelijk beeld van wat je smaak is en in welk kleurenpalet je moet denken. Dan kun je vervolgens stappen gaan ondernemen om je huiskamer naar je eigen smaak op te vullen.

Verlichting

Als laatste willen wij nog even kort aankaarten dat het toevoegen van de juiste sfeerverlichting je woonkamer direct kan omtoveren. Zet hier en daar een paar kleine en misschien een grote staande lamp neer met warm licht. Warm licht geeft je huiskamer een warme en uitnodigende uitstraling. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor speciale lampen waarbij je de kleur warmte en intensiteit aan kunt passen. Zo kun je voor iedere stemming toepasselijke verlichting instellen.