Inspiraties

Top 10 cadeau ideeën voor de feestdagen

posts

Een cadeautje, wie krijgt dat nu niet graag, of wie geeft nu niet graag cadeaus? Het werkt in twee richtingen. Maar het is niet altijd zo makkelijk om een geschikt cadeau uit te kiezen. Ook al ken je de persoon aan wie je een geschenk wil geven heel goed, het is niet altijd zo eenvoudig om te weten wat zijn of haar hobby's of interesses zijn. Wij geven jou hier alvast onze top 10 ideeën cadeautjes voor tijdens de vakantie.

1. Een geschenk om zelf te kiezen

Als je het toch niet goed weet, dan doe je nooit verkeerd met een cadeaubon waarbij de ontvanger zelf het cadeau kan kiezen. Zoek je bijvoorbeeld leuke kerstcadeaus en je weet niet wat te kiezen? Dan kun je bijvoorbeeld bij Bongo of andere een cadeau kopen en de ontvanger zelf laten kiezen. De geschenken zijn zeer uiteenlopend: van intensieve tot ontspannende activiteiten. Gewoon voor elk wat wils!

2. Een etentje

Misschien kun je tijdens de vakantie even de tijd nemen om iemand uit te nodigen voor een etentje. Voor een keer geen stress omdat je morgen vroeg op moet om te gaan werken. En diegene die jij uitnodigt, leert ook eens andere restaurants kennen.

3. Delicatessen

Er zijn heel wat cadeaupakketten te verkrijgen. De kerstperiode is dé periode om lekker eten en heerlijke dranken te ontdekken. Geef eens een pakket aan iemand die verjaart. Of organiseer een proevertjesnamiddag op basis van het delicatessenpakket. Succes verzekerd!

4. Doe-het-zelf cadeaus

Ken jij de doe-het-zelf cadeaus al? Denk bijvoorbeeld aan een kit om te leren zelf zeep of schoonheidsproducten te maken, of een beer-making-kit. Het kan de start zijn van een nieuwe hobby! Tijdens de vakantie kan hij of zij het alvast uitproberen.

5. Tickets voor concerten

Concerten tijdens de kerstperiode, wat is er gezelliger? Laat de ontvanger van je cadeau heerlijk genieten van de gezellige sfeer en misschien prachtige Kerst-specials!

6. Parfum

Als je weet welk parfum het feestvarken graag heeft, dan heb je geluk. Weet je het niet goed? Dan bestaan er cadeaupakketten die samengesteld zijn uit een hele reeks samples van diverse parfums. Waar je in je drukke dagdagelijkse leventje soms niet veel tijd hebt om nieuwe geurtjes uit te proberen, is de vakantie dé periode om lekker te experimenteren.

7. Boeken of en abonnement

Misschien heeft de persoon in kwestie al eens tussendoor gezegd dat hij of zij wat meer zou willen lezen. De kerstvakantie is dé tijd om lekker gezellig in een hoekje te lezen.

8. Werkmateriaal of keukenmateriaal

En ja, klusjes moeten gedaan worden, en er moet gekookt worden. Maar dit kan ook op een leuke en praktische manier gebeuren. Cadeautjes om het leven makkelijker te maken in de keuken of in de werkplaats, zijn altijd welkom. Koken en klussen zijn ook dé activiteiten om tijdens de vakantie te doen.

9. Een namiddagje shoppen op jouw kosten

Gewoon de stad induiken met je vriend of vriendin en hem of haar een budget geven. Lekker samen shoppen zonder dat je zelf geld moet uitgeven, wie krijgt een dergelijk cadeau nu niet graag? Naast de leuke kerstcadeaus die je samen vindt, beleef je nog een heerlijke dag erbij!

10. Een make-over van de kerstboom

Een heel leuk idee is om de kerstboom van de persoon in kwestie eens grondig aan te pakken. Je kent het: je hebt door de jaren heen de versiering bijeen verzameld, maar eigenlijk is het een allegaartje geworden. Samen de kerstboom stylen en eventueel nieuwe bollen en slingers kopen. Lijkt jou dat iets?