Wonen

De belangrijkste voordelen van keramische tegels

posts

Als je een badkamer wilt renoveren en je niet weet waar je moet beginnen, zeg dan maar hallo tegen keramische tegels. Keramische producten zijn uniek en ontzettend populair als vloer- en wandtegels voor in de badkamer over de hele wereld. Deze tegels hebben zowel praktische als estetische voordelen. Ik heb hieronder de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet. Lees snel verder!

1. Ze zijn waterbestendig

Dat badkamertegels waterbestendig moet zijn, spreekt natuurlijk voor zich. Immers, een badkamer is een vochtige ruimte en daar moeten de tegels tegen bestand zijn. Gelukkig hebben keramische tegels een beschermlaag, waardoor ze bestand zijn tegen zowel water als vlekken. Dit is fijn om te weten wanneer de badkamervloer vochtig wordt na een douchesessie, maar ook voor wanneer je de badkamermuren en/of vloer schoonmaakt met water en zeep.

2. Ze zijn duurzaam

In tegenstelling tot sommige tegelsoorten, zijn keramische tegelvloeren extreem duurzaam. Ze zijn kleurvast, antistatisch, eenvoudig te reinigen en zijn in hoge mate kras- en snijvast. Het moet wel heel raar lopen als de tegel werkelijk wordt bekrast. Tegels die op een professionele manier zijn gelegd, kunnen bij goed onderhoud zelfs jarenlang meegaan.

3. Er is voor ieder wat wils

Keramische tegels zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, afmetingen en afwerkingen. Kortom, er is genoeg aanbod en voor ieder wat wils. Neem maar eens een kijkje bij Badkamerdepot. Hun assortiment bestaat uit tegels in verschillende stijlen, zoals tegels met marmer look, glanzend wit oppervlak, verschillende grijstinten en nog veel meer. Ook de maten variëren van wandtegels van 10 x 20 centimeter tot grootformaat vloertegels van 60 x 60 centimeter. Je kunt naar één van hun showrooms gaan in Zeewolde of Meppel, maar ook bestellen in de webshop. Kleine artikelen worden verzonden met een pakketdienst. De grote en zware artikelen worden veelal verzonden met een speciaal transportbedrijf.