Woonkamer

5 woonkamer design tips

posts

TIP 1: Zorg ervoor dat u direct toegang heeft tot uw ramen!

Een klassieke fout is om een bank direct onder een raam of voor een raamafdeling te plaatsen. Het opstellen van een woonkamer op deze manier maakt het niet alleen moeilijk om waterplanten op het raamrand te reinigen en water te geven, maar ook het prachtige licht wordt uitgeschakeld. Laat je woonkamer ademen en beweeg je bank weg van het raam om het licht in te laten.

TIP 2: Creëer ruimte tussen uw woonkamer.

Het is een goed idee om de verschillende functies van de woonkamer te scheiden, om kleinere afdelingen te maken. Laat genoeg ruimte tussen de afdelingen van de kamer en regel de ruimte zodat obstakels niet worden gecreëerd.

Overweeg ook of uw favoriete fauteuil het best niet kan zien met zijn eigen gedeelte van de woonkamer: b.v. In een hoek, met een vloerlamp erachter. Als u een extra plek wilt hebben om aan de koffietafel te zitten, is er een alternatief om een schattige kleine puff te gebruiken.

Betaalbare decoratortips voor woonkamers

Een andere manier om de indruk van verdeling tussen de verschillende kenmerken te creëren is om tapijten onder de bank en de eettafel te gebruiken. Grote tapijten op een mooie houten vloer zijn ook een eenvoudige manier om de sfeer van de hele kamer te veranderen. Een kleurrijke tapijt zorgt voor een frisse lucht, terwijl een donkere kleed de kamerdiepte leent.

TIP 3: Kies meubels die de grootte van de woonkamer sluiten.

Het is moeilijk om een limiet te trekken bij het inrichten van een woonkamer. Misschien heb je genoeg ruimte, dus dan is er geen probleem. Maar als u maar een paar vierkante meter tot uw beschikking heeft, moet u dit in aanmerking nemen. Kies meubels die bij de grootte van de kamer passen, bijvoorbeeld een grote hoekbank werkt het best in een grote kamer.

TIP 4: Ontdekking van de kamer.

Wees voorzichtig om niet te veel dingen en effecten in uw woonkamer te hebben. Echter, als je het soort persoon bent die je graag wilt omringen met dingen die je iets betekenen, ga dan door en coördineer ze, bijvoorbeeld door ze in een rechthoek of een glazen kast te plaatsen met de ruimte eromheen. Dit zal alles voordelig maken.

Extra tip

Denk er ook eens aan om design sloten zetten. Dit zorgt net voor die extra finishing touch in de kamer.

TIP 5: Experimenteren

Je kent het scenario. Je koopt een nieuwe eettafel en voordat je het weet, komt het precies waar de oude was. Wij mensen zijn wezens van gewoonte. Zodra we onze meubels hebben gepositioneerd, blijft het vaak op dezelfde plek voor jaren alsof het op de vloer gelijmd wordt. Maar het kan een goed idee zijn om uw autopilot uit te schakelen bij het verfraaien van uw woonkamer. Geef verschillende ideeën een proberen. Neem foto's van hen vanuit verschillende hoeken tot u de absoluut beste oplossing vindt.