Gadgets

Wat er niet mag ontbreken in jouw gereedschapskist

posts

Of je nu een fervent klusser bent of (stiekem) twee linker handen hebt, het is altijd handig om een goedgevulde gereedschapskist in huis te hebben. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Van een accuboor aanschaffen tot tyraps kopen, in dit artikel lees je wat er beslist niet mag ontbreken in jouw doe-het-zelf-gereedschapskist.

1. Handgereedschap

Handgereedschap is letterlijk en figuurlijk handig bij iedere klus. Zoals de naam namelijk al weggeeft, gebruik je handgereedschap met je handen. Je hebt er dus geen elektriciteit voor nodig. Denk hierbij aan de voor de hand liggende gereedschappen als hamers, beitels, priemen en waterpomptangen, maar vergeet ook niet om een of meerdere schroefsleutels, schroevendraaiers, handzagen, spanningszoekers, waterpassen en geschikte meetlatten aan je gereedschapskist toe te voegen.

2. Elektrisch gereedschap

Elektrisch gereedschap kan een klus aanzienlijk verlichten. Een accuboor is het enige elektrische gereedschap die iedereen écht in huis zou moeten hebben. Hoe kan je anders die gezellige plankjes ophangen? De fanatieke doe-het-zelvers kunnen ook overwegen om een zaagmachine, boormachine of schuurmachine aan te schaffen. Met behulp van elektriciteit wordt iedere klus namelijk een stuk eenvoudiger gemaakt.

3. Hulpmiddelen

Onmisbaar in de gereedschapskist zijn naast grote(re) gereedschappen ook de kleinere materialen en hulpmiddelen. Schaf schroeven, bouten, boortjes, pluggen, en tyraps aan, maar ook emmers, schuurpapier en schuursponzen zijn handig om aan je uitrusting toe te voegen. Bij nagenoeg iedere heb je hier een flinke voorraad van nodig. Afhankelijk van de specifieke klus, mogen ook verf, kwasten, verfrollers, impregneermiddelen, verlengsnoeren, alleslijm, houtvuller en pur niet in je collectie ontbreken.

 4. Geordende gereedschapskist

Hoe vervelend is het als je wilt beginnen aan een klus, maar eerst nog lange tijd bezig bent met het juiste gereedschap te verzamelen? Zorg dan ook dat je de gereedschappen en hulpmiddelen welgeordend opbergt. Vanzelfsprekend in een gereedschapskist, maar daar zullen niet alle gereedschappen en hulpmiddelen in passen. Hang het grote gereedschap bijvoorbeeld op aan de muur of berg het op in gelabelde kistjes. Zo verlies je geen tijd aan zoekwerk, maar kun je direct aan de slag!