Slaapkamer

Boxspring kopen? Lees dit eerst!

posts

Het soort matras dat je kiest, kan jouw slaapkwaliteit aanzienlijk beïnvloeden. Dat geldt ook voor het bed dat het matras gaat ondersteunen. Overweeg jij om een boxspring aan te schaffen om het matras optimaal te ondersteunen voor een perfecte nachtrust? Lees dan nog even verder!

Het oog wil ook wat

Veel mensen denken dat je op een boxspring beter slaapt dan op een normaal matras. Maar dat is niet zo! Een boxspring koop je vooral omdat je het mooi vindt. Je koopt het hele bed in één keer en je kan hem vaak naar eigen wensen en smaak samenstellen. Er zijn zelfs boxsprings met opbergruimte. Een boxspring kopen zorgt dus voor meer gemak. Het is een echte one-stop-shop.

Ga proefslapen!

Je weet pas echt of een matras fijn is, als je hem probeert. Maar met vijf minuten proefliggen met kleren en schoenen nog aan? Tsja, dan weet je eigenlijk nog niets. Proefslapen is de oplossing! Tegenwoordig kun je vaak kosteloos 100 dagen of meer je matras thuis uitproberen. Handig, maar bij boxsprings kan dit meestal niet.

Goedkoop is duurkoop

Er zijn spotgoedkope boxsprings. Je hebt al een tweepersoons voor minder dan €500. Maar, let op! Uit de test van de Consumentenbond blijkt dat die hele goedkope boxsprings niet echt goed zijn. Dat je een hoge kwaliteit boxspring voor een spotgoedkope prijs kunt kopen, gaat dus niet op.

Materiaal

Wil je een hard of juist zacht matras? De keuze is niet zo makkelijk als je denkt. In welke houding je slaapt, je gewicht of je lichaamsbouw; het speelt allemaal mee. Net als de keuze voor het materiaal van de top matras. In traagschuim zak je bijvoorbeeld lekker weg, maar kun je ook moeilijker draaien. Heb je het vaak warm in bad, dan kan latex een oplossing zijn. Denk hier dus van tevoren goed over na en laat je informeren. Zo voorkom je een teleurstelling.