Auto onderdelen

Zo vind je het juiste tv-meubel

posts

Een mooi tv-meubel kan je kamer maken of breken. Reden te meer om hier eens dieper op in te duiken en een aantal handige tips met jullie te delen voor het kiezen van een tv-meubel! Zie jij door de bomen het bos niet meer en wil je graag weten waar je op moet letten in jouw zoektocht naar de ideale tv-kast? Lees dan snel verder om daar achter te komen.

Heb je een tv-meubel² nodig?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is natuurlijk: heb ik een tv-meubel nodig? Klinkt misschien een beetje gek, maar is het niet. Bij sommige televisies is een meubel namelijk helemaal niet meer nodig. Je kunt de tv aan een platte muurbeugel strak tegen de muur ophangen. Het liefst wil je de kabels dan wel onzichtbaar wegwerken. Dat kan met een kabelgoot of kabelsok. Toch kiezen mensen nog regelmatig voor een tv-meubel, omdat er dan ook direct opbergruimte is om aanvullende apparatuur weg te werken, zoals bijvoorbeeld een Playstation of Xbox, een Soundbar, horizonbox of mediabox. Bovendien hoeven er geen gaten in de muur geboord te worden wanneer je kiest voor een zwevend meubel. 

Kies het juiste formaat

Als je eenmaal gekozen hebt voor een tv-meubel, dan moet je wel de juiste afmeting kiezen. Wil je dat de ruimte open en ruimtelijk blijft? Kies dan voor een hangende wandkast of een tv-meubel. Niks voor jou? Dan kan een alternatief gevonden worden in een gesloten tv-kast op hoge poten. Heb je een megagrote tv van 60 inch of meer, dan mag je gerust kiezen voor een groot dressoir. Uiteraard moet dit nog wel passen in de ruimte. Kijk daarom ook zeker naar de andere meubels in de kamer. Niet alleen voor het bepalen van de juiste afmeting, maar ook voor het uiterlijk en design. Het goedkope tv meubel moet natuurlijk wel goed blenden in je interieur!